Menu

Waarom kiezen voor Sofel?

Sofel kan voor U allerhande chemische preparaten formuleren, mengen en afvullen.

Het labo staat eveneens garant voor de kwaliteitscontrole, analyses van stalen en de creatie van nieuwe producten. De compatibiliteit van vloeistof en verpakking wordt hier ook door ons uitgebreid getest.

Dankzij onze kennis, ervaring en performant machinepark, zijn we perfect in staat om onze private label klanten op een snelle, efficiënte en secure manier te bedienen.

Wij zijn gespecialiseerd in:

  • producten met hoog alkalische en zure pH
  • emulsies zoals polishen
  • waxen met verschillende abrasieven

We adviseren u en helpen u graag bij de keuze van verpakkingen en het op punt zetten van etiketten al dan niet op onze eigen printers of extern gedrukt.

Kortom, wij gaan graag een uitdaging aan!

U kan via deze link onze bedrijfspresentatie downloaden.

We zijn gevestigd te Ronse, gelegen in het hart van de Vlaamse Ardennen, met vlotte verbindingen van en naar de grootsteden Brussel, Mons, Gent en Kortrijk. Dit zorgt zowel voor een vlot transport naar onze klanten als voor een goede bereikbaarheid voor onze leveranciers.

De prachtige natuur van de Vlaamse Ardennen nemen we er graag bij!

Waarom kiezen voor Sofel?

Over ons

Sofel bvba werd door Johan Degraeve en Paul Den Haese, opgericht in 1998, na overname van de toenmalige drie jaar oude éénmanszaak Sofel.

Sofel had als doel “het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van kwalitatief en ecologisch betere producten, gericht naar de professionele gebruiker.”

In de aanvangsfase werd op de automobielsector gefocust, aangezien het oorspronkelijk productengamma hierop gericht was. 

De locatie in Merelbeke werd al snel te klein, dus trok Sofel in 2000 naar de huidige site in Ronse.

In 2001 leidde de vraag naar producten voor het reinigen, behandelen en passiveren van silo- en bulkwagens in RVS en aluminium, tot de ontwikkeling van producten voor de oppervlaktebehandeling van RVS en aluminium. Deze afdeling breidde snel uit naar andere sectoren met toepassingen in RVS en aluminium.

Vanuit deze twee sectoren ontstonden ook de sectoren:

  • producten voor industriële reiniging voor voedingssector en horeca, schoonmaakbedrijven, industrie, …
  • bouwspecialiteiten: morteltoevoegingen, betonbehandeling, gevelreiniging en –bescherming, …

Sofel realiseert de verkoop van producten voor de oppervlaktebehandeling van RVS en aluminium op de Belgische markt, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en onder private label wereldwijd.

Door het blijven investeren in deskundig personeel, R&D, het blijven focussen op de laatste ontwikkelingen van milieuvriendelijke grondstoffen en veranderende wetgevingen, de aanhoudende drang tot het verbeteren en optimaliseren, en de intussen jarenlange ervaring, biedt Sofel de mogelijkheid zijn klanten hoogstaande producten aan te bieden.

 

Over ons